A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Степанівський
ліцей

Степанівської селищної ради Сумського району
Сумської області

Місячник цивільного захисту

Дата: 30.10.2023 12:06
Кількість переглядів: 10

Створення безпечних умов для навчання і виховання дітей, формування навичок безпечної поведінки в різних сферах життя – це пріоритетні напрямки роботи нашого ліцею. Теоретичні та практичні знання з цивільного захисту учні мали можливість вдосконалювати в рамках Місячника цивільного захисту. Класні керівники проводили бесіди, лекторії, квести, інтерактивні ігри та вікторини. Діти охоче долучилися до арт простору «Безпека людини – добробут країни» та виготовили інформаційні буклети з цивільного захисту.

Фахівець ЦЗД ГУ ДСНС України в Сумській області Чеботарьов С. В. провів урок із мінної безпеки «Вибухонебезпечні предмети: які вони та що робити?». Він надав учням 1-5 класів інформацію з питань мінної безпеки: ознаки вибухонебезпечних предметів, їх види та принципи дії.

Відбулася зустріч із представниками 27 ДПРП ГУ ДСНС України в Сумській області. У ході лекторію рятувальники нагадали учням 7-А класу правила пожежної безпеки у побуті та повсякденному житті.

Батраченко Б. А. та Черкасова А. О. проводили тренінги «Навчання ризикам пов’язаним з вибухонебезпечними предметами». Вони акцентували увагу учнів 1-11 класів на послідовності дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та невідомих знахідок. Тема мінної безпеки викликала в учнів неабияку зацікавленість і чимало запитань.

В свою чергу сестра медична Білокоз С. А. провела практичні з надання домедичної допомоги в умовах війни. Вона нагадала основні правила серцево-легеневої реанімації, надання першої медичної допомоги під час кровотечі, переломах та інших пошкодженнях.

Останнім часом все частіше лунають сигнали повітряної тривоги, тому педагог-організатор Манишева Н. М. створила відеоролик, у якому детально викладено алгоритм дій за сигналом «Повітряна тривога».

Також вона разом із ППР «Гармонія» постійно проводили відеолекторії «Безпека дітей під час війни» в медіатеці ліцею. Крім того, вони створили лепбук «Перша домедична допомога».

Тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна, вона не обмежена Місячником, а повинна звучати постійно.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень