A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Степанівський
ліцей

Степанівської селищної ради Сумського району
Сумської області

Тиждень місцевої демократії в Україні

Дата: 13.10.2023 15:17
Кількість переглядів: 15

Європейський тиждень місцевої демократії – це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на розвиток місцевої демократії та активне залучення громадян.

Ми запитали у наших відповідальних громадян 5-11 класів, як вони бачать демократію в Україні та інших європейських країнах. У рамках Тижня в нашому ліцеї було проведено ряд заходів:.

Педагог-організатор разом із лідерами учнівського самоврядування ППР «Гармонія» провели засідання круглих столів «Історія становлення і розвитку принципів демократії місцевого самоврядування в Україні та Європейському союзі» та «Молодь у європейському просторі», у ході яких обговорили значення, переваги та важливість місцевої демократії.

Класні керівники 5 класів провели гру-вікторину «Відкриваємо Європу». Учні дізналися більше про країни ЄС, успішну співпрацю між Україною та ЄС, з’ясували навіщо Україні ставати членом Європейського союзу та з чого складаються європейські цінності.

ППР «Гармонія» запропонувало учням 5-11 класів долучитися до проєкту «Європейські традиції сучасних демократичних держав». Учні висловили свої думки у вигляді хмар слів.

Завідувач бібліотеки Гладка С. В. організувала виставку літератури «Демократія як ідеал і політична дійсність» та провела карткову гру «Демократія для всіх». Під час проведених заходів діти розширили свої знання про демократію, її вияви в повсякденному житті.

Для учнів 8 класів було організовано онлайн зустріч з працівниками ЦНАПу Степанівської селищної ради. Діти дізналися про структуру даної установи й ознайомили з процедурою отримання паспорту громадянина України та закордонного паспорту.

Місцева демократія є загальною європейською цінністю і повинна спиратися на кращі досягнення та практики в галузі управління та демократії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень