A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Степанівський
ліцей

Степанівської селищної ради Сумського району
Сумської області

Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

Дата: 15.09.2023 15:53
Кількість переглядів: 10

В рамках Всеукраїнського тижня з протидії булінгу в Степанівському ліцею психологічною службою та педагогічним колективом було організовано та проведено ряд цікавих та корисних заходів.

З метою попередження жорстокості серед молоді, попередження насильства, запобігання та протидії булінгу класні керівники проводили засідання круглого столу «Змінюй в собі негативне ставлення до інших», бесіди «Добро починається з тебе», «Що треба робити, щоб світ став добрішим …». Діти ділилися розповідями про свої добрі справи та переконалися, що треба творити добро, щоб світ став кращим.

Педагог-організатор разом із Міністерством юстиції ППР «Гармонія» провели антибулінговий урок-квест «Зупинимо булінг разом» для учнів 9 класів. Під час різноманітних вправ і завдань учні дізналися, чим саме відрізняється звичайний конфлікт від булінгу та як захистити себе й інших від цькування.

Важливе значення мають не лише уроки, але й рухливі перерви. Вони позитивно впливають на емоції та сприяють покращенню атмосфери в дитячому колективі. Тож упродовж тижня вчителі фізичної культури проводили рухливі перерви «Вчимось у дружбі жити», «Подаруй обійми».

Практичний психолог Черкасова А. О. провела тренінг для педагогічних представників «Алгоритм дій в разі виникнення булінгу в учнівському середовищі» та онлайн-тренінг «Профілактика булінгу в освітньому середовищі» для учнів 6-7 класів, в ході якого звернула увагу на важливість своєчасного реагування на виникнення конфліктів, дотримання алгоритму дій у разі випадків насильства, булінгу під час освітнього процесу та на перервах, вжиття відповідних заходів виховного впливу.

Вчитель правознавства Батраченко Б. А. провів правовий лекторій «Наслідки вчинення булінгу», на якому було порушено питання булінгу (цькування), його різновиди та відповідальність осіб, причетних до булінгу.

Учитель образотворчого мистецтва провела арт-фестиваль «Ми проти булінгу» до якого активно долучилися учні 5-11 класів.

У рамках Тижня відбулася зустріч інспекторами СЮП ВП Сумського РУП ГУНП, які провели просвітницьку бесіду з метою профiлактики булiнгу, кiбербулiнгу в освітньому середовищi для учнів 7 класу. Діти із зацікавленістю віднеслись до питання протидії булінгу та досить активно вели діалог з правоохоронцями.

Будь-яке насильство недопустимо в освітньому середовищі, а виховання учнів на принципах взаємоповаги та толерантності є найголовнішим завданням нашого закладу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень