A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Степанівський
ліцей

Степанівської селищної ради Сумського району
Сумської області

Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності

Дата: 28.10.2021 19:48
Кількість переглядів: 45

В останні роки Україна та події, що в ній відбуваються, стали центральними темами в провідних мас-медіа різних країн. У цьому потоці інформації та новин також можна побачити маніпуляції, пропаганду і неправдиву інформацію (фейки), які часом, буває, досить важко розпізнати без основних навиків і знань з медіаграмотності. Оскільки, ми, як громадяни, опинилися в центрі цієї інформаційної війни, наше з вами завдання навчитися протистояти пропаганді і не підпадати під її вплив.

Тільки через знання і досвід з медіаграмотності громадяни зможуть стати стійкішими до неправдивої інформації, протистояти маніпуляціям і бути сильнішими в умовах теперішньої інформаційної війни.

28.10.2021 в Степанівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено тренінг для педагогів на тему «Особисте медіаполе». Мета його – дати базові знання у сфері медіа, ознайомити громадян з найрозповсюдженішими видами правдивої та фейкової інформації, а також надати їм базові інструменти перевірки інформації та критичного мислення. Очікується, що після такого тренінгу учасники будуть свідомішими медіакористувачами, знатимуть, яким чином перевіряти різного виду сумнівну інформацію та формуватимуть попит на відповідальнішу і правдиву журналістику.

           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень