A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Степанівський
ліцей

Степанівської селищної ради Сумського району
Сумської області

Новини

 

 

Дата: від до Скинути

Легкоатлетичний забіг "Шаную! Памятаю! Вірю!"

    Цього року традиційний легкоатлетичний забіг "Шаную! Памятаю! Вірю!" зібрав учнів та педагогів ліцею. Ми ШАНУЄМО традиції минулого і сьогодення і присвячуємо цей захід 354 річниці селища Степанівка. Ми ПАМЯТАЄМО загиблих патріотів і вклоняємося Героям, які віддали життя, виборюючи свободу і незалежність нашої держави. МИ свято ВІРИМО у Перемогу, бо правда завжди перемагає. Ніколи не згасне у наших серцях любов до рідної землі, не згасне віра в Перемогу – перемогу світла над тьмою, добра над злом.

15:58 02.05.2024

STEM-весна-2024

Весна буяє пишним цвітом. А у Степанівському ліцеї учні старшої школи, у рамках Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна-2024», активно працюють над проєктом "Доповнена реальність". Коуч, тобто тренер, який мотивує на досягнення поставлених цілей, -Строкіна Л.М., учитель фізики. STEM-освіта спрямована на розвиток особистості через формування компетентностей, природничо-наукової картини світу, що базується на практичному застосуванні наукових, математичних, технічних та інженерних знань і вмінь для розв'язання практичних проблем для подальшого використання їх у професійній діяльності. Сподіваємося, що знання, отримані нашими дітьми під час освітнього процесу, стануть основою майбутньої професії. 

12:14 02.05.2024

Навчально-польові збори-2024

У рамках проведення навчально-польових зборів та навчально-тренувальних занять з домедичної допомоги для здобувачів освіти, що завершують вивчення предмету «Захист України» було організовано та проведено ряд заходів спрямованих на закріплення раніше здобутих знань. Сестра медична, Білокоз С.А., провела учням майстер-клас з надання домедичної допомоги, а також учні могли потренуватися та позмагатися у майстерності накладання пов’язок для різних типів ран. Учителі предмету «Захист України» провели для учнів 10-11 класів  навчання з мінної безпеки, на якому більш поглиблено познайомилися з ризиками пов’язаними з ВНП. У рамках НПЗ та НТЗ була організована зустріч з Степанівським ДФТГ, представники якого ознайомили здобувачів освіти з ВНП різних видів, їх особливостями та ризиками пов’язаними з ними; методикою надання домедичної допомоги в умовах бойових дій та відпрацювати набуті знання. Також для учнів було організовано командна військово-тактична гра лазертаг.   Цікавом та корисним було заняття присвячене дронам. Діти ознайомилися з Класифікацією дронів за типами, габаритами та призначенням, а також значення дронів у сучасному загальновійськовому бою. У ході заняття  залучилися до запуску та управлінням дронами.  Підсумком НПЗ і НТЗ  було проведення військово-спортивних змагань між учнями 10-11 класів.        

12:10 01.05.2024

Quiz "FEMMI" – 2024

    Протягом березня-квітня 2024 року команда учнів нашого ліцею «Енергія нації» під керівництвом вчителя Строкіної Л. М. брала участь у інтелектуальному змаганні Quiz "FEMMI" – 2024, що організоване фізико-математичним факультетом Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.

12:18 30.04.2024

Тиждень охорони праці

         Добігає до кінця Тиждень охорони праці, який проходив під девізом: «Забезпечемо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату». Здобувачі освіти 1-4кл на уроках «Дизайну і технології» виготовляли аплікації, 7-11 кл. взяли участь у флешмобі «Як я можу зберегти планету». Пізнавальним був урок-дослідження властивостей води «Вода, яка живить», під час якого учні проводили досліди і закріпили набуті знання. Актив учнівського самоврядування разом із інженером з ОП Дроздовою Т.В. виготовив лепбук «Вплив зміни клімату на безпеку і гігієну праці». Учитель фізичної культури Зімін Д.І. провів практикум із педагогічним колективом "Вправи на зняття м’язової напруги". Учні 5-6 кл. підготували проєкт: «Збережемо Землю», а на гуртку – «Слід людини, який вона залишає на планеті». Педагог-організатор реалізувала проєкт із гуртківцями «Юні скаути» макети планети. Інженер з ОП організувала тематичну виставку. Практичний психолог провела заняття з педагогами «Стоп емоційне вигорання». Сестра медична Білокоз С.А. разом із інженером з ОП провела «Тea Day», в ході якого розповіла про корисні інгредієнти до чаю, а також продукти, якими можна «заїдати» стрес.

12:03 26.04.2024

Чорнобиль. Історичний екскурс

    Чорнобиль… Сьогодні це слово знає увесь світ. Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок. Важким колесом «прокотилась» Україною аварія на Чорнобильській атомній станції. Для України, для всіх, хто причетний до трагедії, життя поділено на дві частини: до 26 квітня 1986 року і після нього.

13:18 25.04.2024

Безпека на воді

  Незабаром літо – прекрасна пора. В спекотний день немає кращого місця для відпочинку, ніж біля водойм. Там можна насолодитися теплом сонця, освіжитися приємним купанням. Але, як і в усьому, безпека має першочергове значення. Сьогодні з учнями ліцею зустрілися фахівці Сумської обласної рятувально-водолазної служби медична сестра Подопригора О.М., старшина водолазної станції Ткачов С.Ф., водолаз Зозуля О.С., які провели профілактичний захід з безпечної поведінки дітей на воді, ознайомили з правилами надання самодопомоги та допомоги потерпілим. Дякуємо за корисні поради, настанови та співпрацю.

12:03 25.04.2024

Всесвітній день книги й авторського права

   23 квітня – це не просто звичайний день, це Всесвітній день книги й авторського права. Це день, коли ми збираємося разом, щоб відсвяткувати силу слів, магію книг та важливість захисту інтелектуальної власності.

13:08 23.04.2024

Тиждень знань з основ пожежної безпеки

     У Степанівському ліцеї пройшов Тиждень знань з основ пожежної безпеки, який було присвячено підвищенню обізнаності про небезпеку пожеж та запобіганню у разі їх виникнення.

12:46 22.04.2024

День Землі

         День Землі – це міжнародне свято, яке відзначається щороку 22 квітня. Цей день присвячений підвищенню обізнаності про проблеми навколишнього середовища та заохоченню людей до дій з їх вирішення.

12:37 22.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень